Update Coronavirus, d.d. 16 maart 2020 16.00 uur

Maatregelen door overheid

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. 

Minister Bruins (Medische Zorg) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) hebben de  maatregelen toegelicht (gebaseerd op advies van het RIVM) tijdens een persbijeenkomst. De maatregelen die betrekking hebben op SKG zijn:

•Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april.

•Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten.

•Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.

•Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april.

Wij bieden alleen opvang aan, aan de ouders die werken in de cruciale beroepsgroepen. Wanneer één van de twee ouders onder deze groep valt en de andere niet, is het dringende verzoek van de overheid om op andere wijze de zorg voor de kinderen in te vullen. Komen ouders hier echt niet uit, dan horen we dat graag en zorgen wij voor opvang. 

Vanaf 18 maart 2 locaties open
Omdat deze maatregelen tot gevolg hebben dat er minder kinderen zijn, sluit SKG bijna alle locaties. Daarom  worden kinderen vanaf woensdag 18 maart opgevangen op één van de twee locaties die open blijven. Dit zijn de volgende locaties. 

Gorinchem oost: Merweplein, met alle werksoorten 
VSO Merweplein
BSO Merweplein
Pippeloentje
Nijntje

De kinderen van de locaties in Gorinchem Oost van ouders met cruciale beroepen, worden opgevangen op deze locatie.

Gorinchem west en Lingewijk: Gildenplein, met alle werksoorten
VSO Gildenplein
Villa Hup
Villa Kakelbont
BSO Gildenplein

De kinderen van de locaties in Gorinchem West en de Lingewijk van ouders met cruciale beroepen, worden opgevangen op deze locatie.

Verkouden, snotterig, hoesten? Dan blijf je thuis!
Landelijk is de richtlijn: wie verkouden is, snottering of moet hoesten, die blijft thuis. Ook als je geen koorts hebt. En ook als het kinderen betreft van ouders met cruciale beroepen. Wij vragen u dan ook om uw zieke kind niet naar de opvang te brengen.  

We vinden het heel belangrijk dat deze maatregelen zorgvuldig opgevolgd worden. Deze is in het leven geroepen om mogelijke verspreiding te voorkomen. Wij vragen u dit serieus te nemen: zorg goed voor uzelf en voor elkaar. 

Betaling van de opvang
Uw kind is vanaf 16 maart verplicht thuis, hoe zit het dan met de betalingen? Binnenkort ontvangt u zoals gebruikelijk aan het einde van de maand onze factuur. De overheid heeft hierover het volgende besloten: 

•Betaal de factuur voor de opvang zoals u dat altijd doet;
•Pas niets aan bij de Belastingdienst voor uw kinderopvangtoeslag, zo houdt u recht op opvang en de toeslag en wordt deze doorbetaald;
•U hoeft geen wijzigingen door te geven of uw kinderopvang stop te zetten. 

De komende dagen zal meer duidelijk worden over de wijze waarop van overheidswege wordt gecompenseerd, Zodra wij over meer informatie beschikken, hoort u dit van ons. 

Servicebureau
De overheid geeft het advies dat waar mogelijk mensen thuis werken. Het Servicebureau is om die reden vanaf vandaag gesloten. Onze collega’s van het Servicebureau werken de komende weken thuis. Daar beantwoorden ze de vragen van ouders via de e-mail. Ook de telefoon staat naar de mobiele telefoon van het Servicebureau doorgeschakeld. 

Verder blijft van kracht
Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Deze druppeltjes blijven niet in de lucht zweven maar dalen snel neer. Het advies van het RIVM is met name:

•Was je handen regelmatig
•Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog
•Gebruik papieren zakdoekjes
•Geen handen schudden

Voor meer informatie verwijzen we u naar:

Het RIVM via de website https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden 

Volg ons op Twitter en LinkedIn

twitter.jpg  linkedin.png

Neem contact met ons op

Het Servicebureau is op werkdagen bereikbaar van 08:30-12:30 uur
Telefoonnummer: 
0183-660692

Adres:
Papland 4b
4206 CL Gorinchem

Mail ons

Voor inschrijvingen is het Servicebureau het aanspreekpunt.

Button tarief Peuteropvang.jpg