Kinderopvang logobot

Nieuwbouw brede school Schuttersplein

Gemeente Gorinchem maakt zich sterk voor brede scholen. In brede scholen werken diverse organisaties samen, die zich bezighouden met opgroeiende kinderen. Het gebouw, de brede school, is het middelpunt van deze diverse organisatie. Zo kan een kind op een plek dicht in de buurt van huis terecht voor kinderopvang, onderwijs, zorg en activiteiten na school. Maar nog belangrijker, de aanbieders van die voorzieningen werken samen in één netwerkorganisatie. Dat alles komt de begeleiding en ontwikkeling van kinderen ten goede.

SKG is betrokken bij de brede scholen in Gorinchem: in het Merweplein, het Gildenplein en het Lingeplein is SKG met diverse organisaties gehuisvest. Medio 2016 komt hier een nieuwe brede school bij: brede school Schuttersplein. 

2010 Impressie 0.3.jpg

2010 Impressie 0.2.jpg

2010 Impressie 0.1.jpg

Brede school Schuttersplein vergroot de ontwikkelingskansen van kinderen door samenwerking tussen verschillende instellingen. Buitenschoolse opvang Klokhuis West en peuteropvang De Zonnewijzer worden in deze brede school gehuisvest. Naast SKG zijn er nog 3 hoofdgebruikers in het gebouw: CBS-Samen OnderwegDe cirkel zml en Syndion. Ook is het gebouw voorzien van een gymzaal, die in het beheer van de gemeente is. 

Het ontwerp voorziet naast groepsruimten, klas- en praktijklokalen in een snoezel- en therapieruimte. In binnentuinen kunnen leerlingen in een beschermde omgeving buiten zijn. Er is bijzondere aandacht gegeven aan de buitenruimte, waar het shared-space principe is toegepast: de halen-brengen zone kan worden afgesloten zodat een speelplaats ontstaat. De speelpleinen en het voetbalveldje zijn ’s avonds toegankelijk voor mensen uit de wijk.

Tot de ingebruikname van brede school Schuttersplein kunt u op onze website op de hoogte blijven van dit project, waar we nieuwbrieven, nieuws en foto’s plaatsen.  

 

Bij de realisatie van de brede school zijn diverse partijen betrokken. 
Gemeente Gorinchem is opdrachtgever, de projectbegeleiding wordt verzorgd door ABC NovaDMV Architecten heeft het gebouw ontworpen en de bouw is in handen van Pellikaan. De toekomstige gebruikers van het gebouw, waaronder SKG, zijn nauw betrokken bij het gehele bouwproces.

Volg ons op Twitter en LinkedIn

twitter.jpg  linkedin.png

  • Omdat het ook bij ons weleens mis gaat.... Lekkage bij POV Ienie Mini! De kinderen zien er wel een pleziertje in. https://t.co/b6Ezh3biwK via @KinderopvangSKG

Neem contact met ons op

Het Servicebureau is op werkdagen bereikbaar van 08:30-12:30 uur
Telefoonnummer: 
0183-660692

Adres:Papland 4b 
4206 CL Gorinchem
Mail ons

Voor inschrijvingen is het Servicebureau het aanspreekpunt.

peuteropvang-€-7.42.png

SBB beeldmerk.png