Gezonde kinderopvang

SKG wil dat kinderen gezond opgroeien. Want elk kind verdient een gezonde start. Daarom werkt SKG volgens het landelijke initiatief Gezonde Kinderopvang. Want hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. De kinderopvang biedt unieke kansen om jonge kinderen een gezonde start te geven. 

Al onze medewerkers weten hoe je een gezonde, actieve en veilige omgeving biedt, samen met ouders en kinderen. En hoe je zelf het gezonde voorbeeld geeft.

Verschillende pedagogisch medewerkers van SKG hebben de basismodule van de scholing Een Gezonde Start van Gezonde Kinderopvang afgerond. Samen met de coach Gezonde Kinderopvang en het team van managers zijn ze de spil in de organisatie om de aandacht voor een gezonde leefstijl te borgen in het dagelijks werk en beleid binnen SKG. 

Gezonde kinderopvang kent de volgende tien thema’s:  

  1. Eet en drink gezond en gevarieerd 

  2. Beweeg veel en ga elke dag naar buiten 

  3. Schep ruimte voor groen en natuur 

  4. Werk aan sociaal  emotionele ontwikkeling 

  5. Bied een vast dagritme aan 

  6. Minimaliseer ziekteverspreiding 

  7. Voorkom ongevallen 

  8. Ga bewust om met digitale media

  9. Waarborg gezonde seksuele ontwikkeling

  10. Bescherm tegen zonnebrand 

Al deze tien thema’s komen bij SKG aan bod. De thema’s voeding, groen en bewegen hebben een vaste plek in ons dagelijks handelen en onze pedagogische visie. Zo eten wij volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum, trekken we er op uit in de natuur, hebben we groene buitenspeelterreinen en is bewegen een vast onderdeel van ons activiteitenaanbod. 

Dit is net zo vanzelfsprekend als sociaal emotionele ontwikkeling, dagritme, ongevallen voorkomen en minimaliseren van ziekteverspreiding.

Daarnaast hebben we extra aandacht voor zonnebescherming, het omgaan met digitale media en gezonde seksuele ontwikkeling. 

Gezonde Kinderopvang ondersteunt organisaties met een praktische aanpak en scholing. SKG werkt daarmee structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries van VWS en SZW. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, met ondersteuning van branche- en koepelorganisaties.
Zie ook www.gezondekinderopvang.nl.

Gezonde kinderopvang.jpg

Volg ons op LinkedIn en YouTube

yt_icon_50.png  linkedin.png

Uw kosten berekenen

 
calculator-solid.svg Bereken hier wat uw netto bijdrage wordt.
 

SKG, in een nieuw jasje!

Neem contact met ons op

Het Servicebureau is op werkdagen bereikbaar van 08:30-12:30 uur
Telefoonnummer: 
0183-660692

Adres:
Papland 4a
4206 CL Gorinchem

Mail ons

Voor inschrijvingen is het Servicebureau het aanspreekpunt.

2.jpg