Geen goede voornemens, maar een gezonde basis

Nu de eerste maand van het jaar alweer op zijn eind loopt, sneuvelen de goede eerste voornemens. Vaak enthousiast gestart, maar ingesleten gewoonten blijken dit enthousiasme teniet te doen naarmate de tijd verstrijkt. Iets nieuws aanleren blijkt moeilijk. Herkenbaar? Voor velen van ons waarschijnlijk wel! 

In plaats van goede voornemens kiest SKG voor een goede basis, als het gaat om de gezondheid van kinderen. De gezondheid van jonge kinderen bevorderen heeft veel voordelen. Jong geleerd is immers oud gedaan. (On)gezonde gewoontes en gebruiken worden voor een groot deel bepaald door opvoeding en ervaringen in de kindertijd. 

Uit onderzoek blijkt dat ongezond gedrag op jonge leeftijd kan leiden tot gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Bovendien hebben gezonde mensen over het algemeen een betere kwaliteit van leven. Ze kunnen langer en beter participeren in de maatschappij. Het aanleren van gezond gedrag kan dan ook het beste zo jong mogelijk beginnen. Lekker bewegen, gezond eten, voldoende slapen, een pedagogisch klimaat waar warmte en geborgenheid worden geboden en waar tegelijkertijd uitdaging is en duidelijke grenzen worden gesteld: dat biedt kinderen een gezonde start. En daarmee een fundament voor gezondheid later in hun leven. 

Daarom kiest SKG voor Gezonde Kinderopvang. En gezondheid is méér dan alleen maar voeding en bewegen. Gezonde Kinderopvang bestaat uit een aantal thema’s die integraal worden toegepast in het dagelijks handelen van de pedagogische medewerksters naar de kinderen toe: 

-Voeding
-Bewegen & sport
-Groen/natuur
-Sociaal emotionele ontwikkeling
-Dagritme
-Mediaopvoeding
-Seksuele ontwikkeling
-Hygiëne
-Fysieke veiligheid
-Zonbescherming
-Mediaopvoeding (4-12)
-Middelengebruik (4-12)

Coach Gezonde Kinderopvang Juliëtte Haarsma en Veerle (9 jaar) laten zien wat Gezonde Kinderopvang betekent. 

 

Volg ons op LinkedIn en YouTube

yt_icon_50.png  linkedin.png

Uw kosten berekenen

 
calculator-solid.svg Bereken hier wat uw netto bijdrage wordt.
 

SKG, in een nieuw jasje!

Neem contact met ons op

Het Servicebureau is op werkdagen bereikbaar van 08:30-12:30 uur
Telefoonnummer: 
0183-660692

Adres:
Papland 4a
4206 CL Gorinchem

Mail ons

Voor inschrijvingen is het Servicebureau het aanspreekpunt.

2.jpg