Kinderparticipatie

Kinderparticipatie betekent dat kinderen een stem hebben. En dat is waarvoor we staan bij Stichting Kindercentra Gorinchem.

Wanneer kinderen graag een hut willen bouwen en niet de juiste materialen voorhanden lijken te zijn, is het eenvoudig  om te zeggen dat er geen hut gebouwd kan worden. Hoe anders is het om in mogelijkheden te denken, want dat prikkelt de fantasie, leidt tot creativiteit, samenwerking en helpt kinderen te groeien. Wij gaan het gesprek aan met uw kind en zoeken met elkaar naar de mogelijkheden om toch tot realisatie van hun wensen te komen. Misschien kan dat niet altijd dezelfde dag nog, maar het kan een aanloop zijn naar een groter plan. Er kan een heel thema aan gekoppeld worden waarbij kinderen misschien zelfs naar de bouwmarkt gaan om materialen, die ze geregeld hebben, op te halen.

Op deze manier worden zaken zoals de inrichting van de groep, de regels, aanbod van de activiteiten, aanschaf van speelgoed en materialen of wat er zoal gegeten en gedronken wordt op de buitenschoolse opvang, op een gelijkwaardige manier met kinderen besproken. De uitkomst van een besproken onderwerp, wordt niet gezien als winst of verlies. Het gaat om afstemming. En vooral om samen.

Vanaf de leeftijd van ongeveer 8 jaar kunnen kinderen de  gevolgen van eigen initiatief en van beslissingen overzien. Ook kunnen zij zich beter verplaatsen in de gedachtewereld van een ander. 

Maar ook de jongere kinderen op de buitenschoolse opvang praten mee over wat er gebeurt en wat hun wensen zijn. Samen en op het niveau welke past bij  de ontwikkeling van deze kinderen. 

Samen werken we aan een leuke, uitdagende en leerzame buitenschoolse opvang! Dat is Samen Kunnen Groeien. 

Volg ons op LinkedIn en YouTube

yt_icon_50.png  linkedin.png

Uw kosten berekenen

 
calculator-solid.svg Bereken hier wat uw netto bijdrage wordt.
 

SKG, in een nieuw jasje!

Neem contact met ons op

Het Servicebureau is op werkdagen bereikbaar van 08:30-12:30 uur
Telefoonnummer: 
0183-660692

Adres:
Papland 4a
4206 CL Gorinchem

Mail ons

Voor inschrijvingen is het Servicebureau het aanspreekpunt.

2.jpg