BSO Lingeplein Plus

Onze buitenschoolse opvang (BSO) is gehuisvest in de Dependance van de JP Waaleschool in de Lingewijk. Op deze locatie staat het oudere kind centraal en bieden wij opvang aan kinderen van 8 tot 13 jaar.   

We zijn goed te bereiken met de auto en de fiets. Industrieterrein Papland en de snelweg bevinden zich op een steenworp afstand.

Wat maakt ons bijzonder?

Op onze nieuwe locatie hebben de 8 plussers een eigen plek! Samen met de kinderen hebben we onze ruimte ingericht. Zo hebben we een:

  • techniekhoek; hier kunnen kinderen naar hartenlust timmeren, zagen en verven maar ook vind je hier constructiematerialen. 

  • De huishoek; hier worden bij het kookeiland de gezondste gerechtjes en drankjes gecreëerd, kun je leren hoe je een tafel dekt of servetten vouwt maar ook kom je hier bijvoorbeeld materialen tegen om te kunnen leren breien, haken of spullen om je haar de perfecte look te geven. 

  • De creahoek; hier vind je allerlei spullen waarmee je creatief aan de gang kan denk hierbij aan verf, kwasten, papier, glitters, touw, klei. 

  • De multimediahoek; zingen, dansen, muziek maken of een spel spelen.

  • En uiteraard mag de chillplek met voetbaltafel niet vergeten worden! 

De ruimte is huiselijk en tegelijkertijd stoer ingericht. Op deze manier willen wij kinderen laten zien dat zij serieus genomen worden en door hen bij de dagelijkse gang van zaken te betrekken ook eigenaarschap te laten ervaren. Dit vertaalt zich naar bijvoorbeeld samen de huishoudelijke taken doen zoals de tafels afruimen, vaatwasser vullen, maar ook samen beslissen waar we ons locatiebudget aan uit kunnen geven. 

Ook stellen we samen het programma op, zo kunnen wij inspelen op wensen en behoeftes van de kinderen. Kinderparticipatie vinden we belangrijk omdat we over de ‘vrije tijd’ van kinderen praten. 

Daarnaast maken we gebruik van de buitenruimte bij het hoofdgebouw van het Lingeplein. Dit is een plein dat bij onze locatie hoort waar de kinderen kunnen spelen en waar we buitenactiviteiten aanbieden. Vlakbij onze locatie is er ook een sportveld, waar we gebruik van kunnen maken. In de naastgelegen “wijkmoestuin” hebben wij een eigen bak ter beschikking. Op vijf minuten loopafstand is er een grote speeltuin waar we ook kunnen spelen. 

In alle schoolvakanties komen alle 8 plus kinderen van de BSO locaties van West op BSO Lingeplein Plus bij elkaar. We maken dan ook gebruik van klaslokalen in de school. Deze lokalen worden in de vakantie omgetoverd in workshop/lunchruimtes.

Activiteiten op de BSO
Voor al onze kinderen op de buitenschoolse opvang (BSO) hebben wij een uitgebreid activiteitenprogramma.
Kinderen die het leuk vinden om te sporten en bewegen, zijn welkom om deel te nemen aan het programma van de Sport BSO.
Op onze BSO is altijd wat te doen. Ook tijdens de vakanties hebben wij een fantastisch vakantieprogramma.

De manager

Wilt u even binnen kijken of heeft u behoefte aan meer informatie, de managers Glenn Scheepbouwer en Joke Bijker en het team van BSO Lingeplein plus locatie staan voor u klaar.

Wist u dat wij open zijn tijdens de studiedag van school?

Wij werken samen met:

• OBS J.P Waale;
• BSO Gildenplein;
Gorinchem beweegt

Adres BSO Lingeplein Plus:
H. de Ruyterstraat 30
4206 ZM Gorinchem
Telefoon 0183-730662 

Openingstijden: 
VSO: maandag t/m vrijdag van 07:00 - 08:30 uur (vindt vooralsnog plaats in het hoofdgebouw)
BSO: maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 - 18:30 uur. 

LRKP-nummer: 184903920
Inspectierapport GGD

Volg ons op LinkedIn en YouTube

yt_icon_50.png  linkedin.png

Uw kosten berekenen

 
calculator-solid.svg Bereken hier wat uw netto bijdrage wordt.
 

SKG, in een nieuw jasje!

Neem contact met ons op

Het Servicebureau is op werkdagen bereikbaar van 08:30-12:30 uur
Telefoonnummer: 
0183-660692

Adres:
Papland 4a
4206 CL Gorinchem

Mail ons

Voor inschrijvingen is het Servicebureau het aanspreekpunt.

2.jpg