Over Carrousel

caroussel logo.jpg

De Carrousel is een samenwerkingsverband tussen Stichting Kindercentra Gorinchem, Gemeente Gorinchem, Gorinchem Beweegt en diverse basisscholen in Gorinchem. Samen zorgen we voor leuke activiteiten in de wijk, op een vertrouwde plek. Sinds schooljaar 2018-2019 hebben we een kruislingse samenwerking met Gorinchem Beweegt. Hierdoor kan je het ene uur actief bewegen en het andere uur een Carrousel-activiteit doen gericht op kunst, cultuur, media en nog veel meer!

Kinderen kunnen na schooltijd hun talenten ontdekken, kennismaken met verschillende vormen van vrijetijdsbesteding en zich ontwikkelen. De activiteiten zijn altijd verdiepend, verbredend of aanvullende op het schoolprogramma. Er zijn voor de deelnemende kinderen geen kosten verbonden aan de activiteiten, zodat iedereen mee kan doen. 

Alle scholen in Gorinchem ondersteunen dit initiatief en zijn bij ons aangesloten. Via scholen wordt de informatie verspreidt worden over Carrousel activiteiten, dus houd dit goed in de gaten!

Carrousel heeft afgelopen schooljaar weer succesvol gedraaid en veel activiteiten kunnen aanbieden voor de kinderen. Echter hebben we vanwege de huidige situatie ook wat activiteiten moeten annuleren, maar wees niet getreurd aankomend schooljaar 2020-2021 komen we weer terug! In de afgelopen zomervakantie zijn jullie goed bezig geweest met een leuke thuis-opdracht, namelijk de Carrousel Kijkbox. We hebben hiervan diverse gave en mooie foto’s van mogen ontvangen van de deelnemers, onze jury zal binnenkort een winnaar bekend maken! 

Aanstaande schooljaar zullen we weer activiteiten aanbieden die te maken hebben met dans, muziek, knutselen, theater, natuur, taal en wetenschap.  We zullen op de gebruikelijke plekken, langs Gorinchem Beweegt, actief blijven. Schematisch ziet dat er zo uit:

In de laatste schoolweek van de maand:

-Op maandag bij Bredeschool Stalkaarsen | 15.00-16.30

-Op dinsdag bij Bredeschool Gildenplein | 14.30-16.30

-Op woensdag bij Bredeschool Lingeplein | 15.00-17.00

-Op donderdag bij IKC Merweplein of Elzenhof | 14.45-16.30

-& op de volgende donderdag bij OBS Anne Frank | 15.00-16.30 (Extra)

Data, tijden en specifieke ruimtes worden duidelijk aangegeven bij de flyers die wij maandelijks voor een activiteit uit delen! 

Nog een extra zal begin oktober worden uitgedeeld, dan ontvangen jullie een echte Carrousel Kalender met alle data, tijden, locaties, ruimtes en activiteiten in een handig overzicht! Daar vermelden wij ook hoe wij omgaan met de maatregelen rondom COVID-19. 

Je hoeft nergens naar toe, want wij delen alles uit op de scholen! 

Hopelijk tot snel!

Volg ons op Twitter en LinkedIn

twitter.jpg  linkedin.png

Neem contact met ons op

Het Servicebureau is op werkdagen bereikbaar van 08:30-12:30 uur
Telefoonnummer: 
0183-660692

Adres:
Papland 4b
4206 CL Gorinchem

Mail ons

Voor inschrijvingen is het Servicebureau het aanspreekpunt.

2.jpg