Ik zoek een gastouder

Meer keuzemogelijkheid met gastouderopvang
Sommige ouders kiezen bewust voor gastouderopvang vanwege de flexibiliteit en kleinschaligheid. Ook een combinatie met opvang in een kinderdagverblijf, peuteropvang of buitenschoolse opvang van Stichting Kindercentra Gorinchem is mogelijk.

Wij bieden opvang bij een gastouder thuis. In overleg met de gastouder is avond of weekendopvang te bespreken. Gastouderopvang is opvang op maat!

Het voordeel van Gastouderopvang

Persoonlijke aandacht

Uw kind wordt in een kleinschalige omgeving opgevangen door een gastouder, een vertrouwd gezicht voor uw kind. Dit maakt het mogelijk om een goede band met elkaar op te bouwen. De gastouder kan zo precies op de behoeftes van uw kind inspelen en uw kind alle aandacht, liefde en ruimte geven om zich te kunnen ontwikkelen.

Een veilige omgeving

Voordat een gastouder kinderen op mag vangen wordt er een risico-inventarisatie (RI&E) afgenomen door de bemiddelingsmedewerker. Deze inventarisatie beschrijft de risico's voor de veiligheid, gezondheid en het welzijn op de opvangplek. De RI&E wordt vervolgens ieder jaar opnieuw afgenomen.

Professionele gastouders

Onze gastouders verrichten verantwoordelijk werk. Immers zij zijn gedurende de tijd dat uw kind bij hen is, verantwoordelijk voor het welzijn van uw kind. Al onze gastouders voldoen aan de eisen die landelijk gesteld worden en zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG ). Deze VOG wordt continue gescreend.

U betaalt voor de uren dat uw kind wordt opgevangen

De opvang is afgestemd op uw wensen. De gastouder vangt uw kind op tijden op dat u daar behoefte aan heeft. Wordt het een keer iets later, omdat een vergadering uitloopt of door file? Geen probleem, want onze gastouders zijn erg flexibel.
Bovendien kunt u in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Meer hierover kunt u lezen op de Site van de Belastingdienst. Hier vindt u de richtlijnen van het uurtarief voor gastopvang.

Wat doet het Gastouderbureau voor u?

Onze bemiddelingsmedewerker, Laura van der Meulen, staat voor u klaar en kan al uw vragen over gastouderopvang voor u beantwoorden.

Een geschikte gastouder zoeken

Om een goede indruk te krijgen van uw opvangwensen neemt onze bemiddelingsmedewerker, na uw inschrijving, contact met u op voor een persoonlijk gesprek; het intakegesprek. Zo kan zij de beste match maken tussen u en de gastouder.

Verzorgen van de overeenkomst

In een kennismakingsgesprek tussen u en de gastouder bepaalt u of u met elkaar verder wilt. Bent u beiden positief, dan helpt onze bemiddelingsmedewerker u met de onderlinge afspraken die gemaakt worden en het vastleggen hiervan in een overeenkomst. 
Ongeveer 6 tot 8 weken na de start van de opvang evalueren wij samen met u de opvang. Evaluaties vinden minimaal één keer per jaar plaats.

Uitvoeren van de Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

Jaarlijks wordt er een RI&E Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd op de opvanglocaties, zodat u weet dat uw kind in een veilige omgeving wordt opgevangen.

Snelle kassiersfunctie

Het innen en uitbetalen van de opvangvergoeding aan uw gastouder wordt door ons verzorgd. Ook ontvangt u jaarlijks een overzicht van alle opvanguren en vergoedingen waarmee u de ontvangen kinderopvangtoeslag kunt verantwoorden aan de Belastingdienst.

Alternatieve opvang

Wanneer uw gastouder verhinderd is door vakantie of ziekte, dan streven we ernaar een vervangende gastouder te vinden. Ook is er een mogelijkheid om gebruik te maken van kinderopvang op het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang.

 

Thema-avonden

Het gastouderbureau is onderdeel van Stichting Kindercentra Gorinchem. Jaarlijks stellen wij ouders van de peuteropvang, het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang en ouders die gastouderopvang afnemen, in de gelegenheid om deel te nemen aan thema-avonden met diverse onderwerpen die betrekking hebben op kinderen.
 

Ondersteuning en begeleiding

Uw gastouder kan ieder jaar herhalingslessen EHAK (EHBO aan kinderen) via ons volgen. Ook bieden wij uw gastouder gelegenheid om zich te blijven (bij-) scholen om zich steeds verder te ontwikkelen in hun beroep. Uw gastouder mag zich aansluiten bij de Speel-O-Theek in Gorinchem. Ook bieden wij professionele ondersteuning en begeleiding van u en uw gastouder bij pedagogische uitdagingen.

Wilt u zich inschrijven?
Inschrijven is kosteloos en verplicht u tot niets.
U kunt zich direct inschrijven.

Heeft u vragen?
U kunt het gastouderbureau bereiken op werkdagen van 08:30 – 12:30 uur via telefoonnummer 0183 – 660 692 of per e-mail info@kinderopvanggorinchem.nl

Het Gastouderbureau SKG staat voor u klaar !

 

Volg ons op LinkedIn en YouTube

yt_icon_50.png  linkedin.png

Uw kosten berekenen

 
calculator-solid.svg Bereken hier wat uw netto bijdrage wordt.
 

SKG, in een nieuw jasje!

Neem contact met ons op

Het Servicebureau is op werkdagen bereikbaar van 08:30-12:30 uur
Telefoonnummer: 
0183-660692

Adres:
Papland 4a
4206 CL Gorinchem

Mail ons

Voor inschrijvingen is het Servicebureau het aanspreekpunt.

2.jpg