Jip en Janneke

Peuters willen samen spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan bij Peuteropvang Jip & Janneke! Peuteropvang Jip en Janneke ligt in Gorinchem Oost en biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Iedere ochtend, van maandag tot en met vrijdag, kunnen er 15 kinderen komen spelen. Op dinsdag en donderdag is er speciale aandacht voor de kinderen die later naar het Juniorcollege gaan. 

Wij zijn goed te bereiken met de auto, de fiets en het openbaar vervoer. Bedrijventerrein Oost en de snelweg bevinden zich op een steenworp afstand. 

Wat maakt ons bijzonder?
POV Jip & Janneke  is tot stand gekomen door de samenwerking met CBS de Regenboog en het Juniorcollege, onderdeel van Stichting LOGOS. “Samen” is voor zowel SKG als voor Logos een kernwaarde. SKG staat niet alleen voor Stichting Kindercentra Gorinchem, maar ook voor Samen Kunnen Groeien: SKG ziet het als haar kerntaak om de ontwikkeling en groei van kinderen en jongeren te ondersteunen, te bevorderen en te begeleiden. Dit doen ze bij voorkeur in samenwerking met kinderen, opvoeders, onderwijs en andere belanghebbenden. Met deze samenwerking maken Logos en SKG gebruik van elkaars expertise en zetten ze samen het kind centraal. Dit is vergelijkbaar met een integraal kindcentrum. 

SKG heeft op het terrein van de peuteropvang en VE (Voorschoolse Educatie) veel expertise opgebouwd en we hebben onze kennis gekoppeld aan die van Logos. Het peuterprogramma bestaat uit een ontdekkend programma waarbij kinderen nieuwsgierig mogen zijn naar de wereld om hen heen en deze spelend mogen ontdekken en beleven. Het lokaal is zo ingericht dat er een rijke speel-leeromgeving voor de kinderen is gecreëerd, met bijvoorbeeld boomschijven, blokjes van kurk, een zandtafel met verschillend ontdekmateriaal en echte pannen en borden in de huishoek. Wij spelen dagelijks met de kinderen buiten, ook als het regent en vies worden hoort natuurlijk bij het spelend ontdekken en beleven.

Ook bewegen is een onderdeel in ons programma. Dit kan een beweegactiviteit in het lokaal zijn, maar we maken bijvoorbeeld ook elke maand met elkaar een wandeling waarbij we oog hebben voor de omgeving en/of een bezoek brengen aan de ( natuur)speeltuin. Daarnaast staat er maandelijks ‘de beweegkriebels’ gepland, waarbij we in de gymzaal beweegspelletjes doen met de kinderen

De dagelijkse leiding van de voorschool is in handen van een team van professionele pedagogisch medewerkers, Zij werken direct samen met de leerkrachten van de Regenboog en het Juniorcollege, want vanaf 4 jaar kunnen de kinderen verder spelend beleven en leren in groep 1 van deze scholen. 

Onze plek binnen de school
In en om het gebouw is veel gelegenheid om lekker te spelen. Er is een groot buitenspeelterrein waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.

Doordat de peuteropvang en de basisschool dicht bij elkaar gehuisvest zijn,  is er veel contact met de leerkrachten van de basisschool. Samen met de school werken we aan een doorgaande lijn in de ontwikkeling van een kind. De kinderen kunnen gebruik maken van de speelhal van de school en de kinderen die later naar het Juniorcollege gaan, mogen regelmatig een bezoekje brengen in het lokaal van Juniorcollege om daar te ontdekken en te beleven. Dit biedt goede mogelijkheden voor nieuwe ervaringen en is een leuke afwisseling van omgeving. 

We hebben wisselende thema’s binnen onze kernconcepten, waarbij alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen en uw kind verzekerd is van een leuke en leerzame tijd op onze peuteropvang. 

Onze ervaren pedagogisch medewerkers creëren een stabiele en veilige basis, van waaruit kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zij werken met steeds wisselende thema’s, waarbij alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen en uw kind verzekerd is van een leuke en leerzame tijd op onze peuteropvang.

Bent u nieuwsgierig en enthousiast geworden? Kom dan gerust eens een kijkje nemen op onze locatie.

De manager
Ineke Nijenhuis is de manager van Jip en Janneke. Zij en haar team heten u van harte welkom.

Wij werken samen met:

Adres Peuteropvang Jip en Janneke
Albertine Keherstraat 7
4207 MV Gorinchem
Telefoon 0183-628851
Openingstijden: ma t/m vr van 08:30 - 12:30 uur
LRKP-nummer : 215281603

Inspectierapport GGD

Pedagogisch werkplan Jip en Janneke

Protocol kinderopvang weer open

 

Volg ons op Twitter en LinkedIn

yt_icon_50.png  linkedin.png

SKG, in een nieuw jasje!

Neem contact met ons op

Het Servicebureau is op werkdagen bereikbaar van 08:30-12:30 uur
Telefoonnummer: 
0183-660692

Adres:
Papland 4b
4206 CL Gorinchem

Mail ons

Voor inschrijvingen is het Servicebureau het aanspreekpunt.

2.jpg