Zomervakantie 2019

Aftellen naar…. De vakantie BSO
We tellen af naar de vakantie! Voor de BSO kinderen is de vakantie extra speciaal: naast een vakantie met hun ouders, zijn ze ook op de vakantie BSO. En dit jaar hebben de kinderen extra veel voorpret. Welk thema de vakantie BSO heeft en welke activiteiten er gaan plaatsvinden, bepalen de kinderen namelijk met elkaar. 

In februari hebben de kinderen (en ouders) hun tips voor de vakantie achtergelaten op de inspiratiemuren van de BSO’s. 

Vervolgens is dinsdag 5 maart de bijeenkomst van de Vakantieraad geweest. Ruim 40 kinderen zijn  onder leiding van Glenn met elkaar in gesprek gegaan over de vakantie, op een bijzondere plek: de raadszaal van de gemeente Gorinchem. De kinderen hebben de opgedane inspiratie ingebracht  en hebben zelf de wensen systematisch in kaart gebracht. 

vakantieraad-stichting-kinderopvang-gorinchem.png

Het resultaat van deze middag is een mooie lijst aan wensen, die soms verrassend is. Waar volwassenen soms groot denken en een heel ander idee hebben van ‘vakantie’, blinkt de wensenlijst van de kinderen uit in simpelheid. De rode draad: we willen fun! Leuke activiteiten, van slijmmaken tot drollenboetseren, van kleurplatenwedstrijd tot waterpistolengevechten, van vloggen tot film kijken en chillen. Met uitjes zoals Geofort, kinderboerderij en een rondleiding in een restaurant. Al deze wensen zullen wij verwerken in één groot vakantieprogramma met de naam: ‘baas in eigen BSO’ en KEI (Kids Eigen Idee) voor de 8+ kinderen.
Hou onze berichten goed in de gaten, wij houden u op de hoogte!  

Speciaal voor de 8+-ers!

Ook dit jaar hebben we een locatie speciaal voor de kinderen vanaf 8 jaar met een speciaal programma waarin we spannende uitjes hebben. Uit de evaluaties van voorgaande jaren bleek dat de kinderen vanaf 8 jaar een aparte BSO super cool vinden. Ze vinden het heel prettig om met leeftijdsgenoten activiteiten te doen, die ook echt gericht zijn op hun leeftijd. 

Dit sluit ook aan op de onderzoeken die worden gedaan naar kinderen van deze leeftijd. In dit filmpje kunt u zien waarom een BSO voor oudere kinderen belangrijk is:

https://www.youtube.com

SKG werkt vanuit de behoefte van het kind en zijn/haar ontwikkeling. De 8+ vakantie BSO is daar een logisch gevolg van. Kinderen hebben zo meer uitdaging, meer voldoening en meer plezier.

WEES ER OP TIJD BIJ 
Geeft u uw vakantie tijdig aan ons door? Dan kunnen wij zorgen voor een leuk programma, passend bij de grootte van de groep die op dat moment aanwezig is. 

En voor nu al belangrijk om te weten: onbeperkt ruilen in de vakantie kan alleen als u dit vooraf kenbaar maakt. U  kunt alle dagen van de officiële zomervakantie van deze regio (midden) inzetten om te ruilen. Dit geldt voor zowel BSO als KDV. Maar alleen als u dit vooraf aangeeft. Geeft u uw wensen zo snel mogelijk aan, maar in ieder geval voor 1 juni. Na 1 juni is ruilen niet meer mogelijk.
Ook is het belangrijk om extra dagen al tijdig door te geven. Zo weet u zeker dat uw kind een plekje op de BSO heeft. 

(Nog) geen vakantiecontract?

Heeft u nog geen vakantieopvang bij SKG en wilt u uw kind opgeven voor ons zomervakantieprogramma? Meld u dan aan via info@kinderopvanggorinchem.nl o.v.v. vakantieopvang.

Volg ons op Twitter en LinkedIn

twitter.jpg  linkedin.png

Neem contact met ons op

Het Servicebureau is op werkdagen bereikbaar van 08:30-12:30 uur
Telefoonnummer: 
0183-660692

Adres:
Papland 4b
4206 CL Gorinchem

Mail ons

Voor inschrijvingen is het Servicebureau het aanspreekpunt.

Button tarief Peuteropvang.jpg